Sunday, 3 June 2012

Hikmah hari Jumaat

Assalamualaikum..

Jumaat - 1Mei @ 2.45ptg saya ke toilet untuk buang air sebelum masuk surau untuk solat zuhur di ofis. Nampak setompok warna pink belacan atas pantyliner. Air mata dah bergenang sebenarnya. :(
Balik cubical saya, diam-diam duduk teruskan kerja. Masih belum menunaikan tanggungjawab solat zuhur.
Hati masih was-was darah period ke bukan.

Sampai 3.30ptg, saya ke toilet semula. Tengok ada 2tompok pulak. Kali ni merahnya lebih terang. Buang hajat kecil, jenguk dalam toilet bowl ada seketul darah. Dalam hati dah tetap kali ini, itu adalah darah PERIOD!!!
Siap buang hajat keluar toilet dengan hati yang berkecai, rasa tak sabar nak balik rumah, nak golek atas katil, takup muka dengan bantal untuk lepas perasaan. ~_,~
Dalam pada itu jugak, sambil berulang-ulang kali tengok jam pada monitor pc, kepala dok berfikir apa ayat yang terbaik untuk bagitahu pada dia yang tersayang.

Tepat pukul 5ptg, terus saya punch out dan gerak balik. 
Sampai rumah saya terus capai tuala untuk mandi. 
Dalam bilik sedang mandi pun saya dah menangis. Menangis yang semenangis-menangisnye. 
Saya jenguk cermin, mata saya sangat merah. Tengah mandi saya dengar pintu rumah dibuka, saya tau Budi dah balik. 
Siap mandi saya terus masuk bilik, siap pakai baju semua terus saya baring atas katil. Budi panggil saya tak sahut balik pun, konon-konon da terlelap la tu.hihi
Saya jadi pening kepala sebab menangis dengan teruk tadi.
Dalam setengah jam layan perasaan, saya kuar ke depan TV. Budi pulak dah selamat lelap. Mungkin penat sangat, saya malas kacau dia, terus keluarkan lauk dari peti sejuk nak defrost.

Malam tu sambil layan Versus kt TV9, saya susun ayat untuk bgtahu Budi yang saya period. 
sambil baring kt peha dia,saya bagitahu saya period dan meleleh lagi sekali air mata.
Jawab Budi pendek aje, 'takpela', sambil die kesat air mata saya yang meleleh. mungkin dia tak sanggup tengok saya menangis, dia terus pandang balik kat TV.
Saya pun tak boleh nak tengok muka Budi, saya tahu dia kecewa.
Masing-masing senyap, yang berbunyi hanya TV yang bersiaran Final Versus. :(

Saya rasa Allah masih ingin menguji kami. Saya redha.
Inilah hikmahnya kerna dah 2 hari saya bertangguh urusan yang Budi mintak saya selesaikan.
Dia suruh book cepat-cepat hotel untuk kami bercuti hujung bulan ini.hehe.
Tapi saya bertangguh sebab takut pregnant dan rasa cam takut nak naik flight.
Dalam tertanya-tanya, terus DIA jawab persoalan hati saya..Alhamdulillah.

Bulan ni kami decide nak cuba natural aje. Bak kata Nana when we least expect it biasanya itu rezeki. Hopefully, who knows except Allah kan?

Cycle baru, semangat baru!!! ^__^

Wallahualam..

16 comments:

  1. Tak pe yana... Cuba lagi... At least dah period.. hilang segala kekusutan.. Yang ida ni ha, xdtg2 lagi.. UPT negatif pulakk.. Ape pulak hal kali ni.. Sedih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula disebalik dari itu mungkin clomid tu stabilkan dl period yana..nak fkr +ve ..hehe

      Delete
  2. Yana sayang, future baby tu nak suruh mama n abah dia njoy puas2 dulu kt kuching tu ;)

    Dont worry ok dear. Rezeki ada, cuma cepat atau lambat je. Bersabarlah, masa kita akan tiba.

    Lebiu.. Hugs n kisses.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ yannie syg..hehe..bak kate nana, DIA nak anak kita lahir sama2 kot..hehe..

      Lebiu 2..Hugss

      Delete
  3. xpe laling.. start new cycle dgn semangat baru.. InsyaAllah rezeki tu pasti akan ada utk yana & hubs. Aminnn..

    Take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..insyaAllah fara..

      thanks yea =)

      Delete
  4. insyaAllah ada rezeki lepas ni..amin...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah

      time kasih PutriesNoora =)

      Delete
  5. jangan hilang semangat ye yana, yani doakan yg terbaik untuk yana....

    ReplyDelete
  6. yana, sabar k.. insyaAllah ada rezeki lepas ni.. ada hikmah semua ni.. jgn sedih2 k.. luv u!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah zana..thanks..

      luv u 2..=)

      Delete
  7. Betul..kadang2..time kita x expect preggy tu laa sbnrnyer tibe2 kita preggy.. jgn stress2 k, jgn give up...!insyallah rezeki ade jugak nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..mekasih yea..
      =)amin

      Delete
  8. go yana go! insyaAllah rezeki tu pasti ada =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ laling nana =)

      insyaAllah..amin

      Delete