Wednesday, 2 January 2013

Tetamu tahun baru.. :p

Assalamualaikum...

Selamat Tahun Baru semuaaa!!!

Permulaan tahun baru saya, dihadiri dengan kemunculan cik P pada lewat petang hari pertama tahun 2013.. :p
Masa tu saya siap-siap nak ke rumah kakak, lepas mandi rasa xbest je sebab nak mandi tu tengok panties basah..tapi belom ada darah. Siap mandi saya pakai pantiliner. Budi nampak saya amek pantiliner, dia tanya period ke? Saya jawab tak, rasa tak selesa. Sejak keputihan hilang, saya memang da jarang pakai pantiliner, kecuali time-time macam ni la. Dari situ saya dapat detect saya nak period...

Balik dari rumah kakak, dalam pukul 930malam, saya terus tukar baju dan masuk bilik air, nak pee-pee,sekali tengokl pantiliner ade titik-titik coklat & merah 4tompok. Masa tu dalam hati dah tersemat, cik P dah mai..huhu.. Saya pun amek pantiliner lain then tukar. Dok layan karate-kid sekejap kat TV, dalam kul 1030 rasenye sy dah terlena depan TV, Budi tengok sorang-sorang..hehe..Pukul 12 dia kejut saya masuk bilik. Bukak kecik je mata sambil jalan masuk bilik, terus landing tidur semula..

Sehingga pagi tadi saya bangun jam 645pg, terus capai tuala, masuk toilet, tengok pantiliner saya penuh sampai bertompok di seluar tidur saya..uwaaaaaa...cepat2 basuh, kejut Budi subuh then saya tengok kat cadar, naseb tak kena..cadar baru je tukar..hehhe
Tengah mandi, perut memang tak sedap, pinggang lenguh. Ok saya tau cik P datang bawak geng! Cik Senggugut..huhu..
Bila cik P datang dgn cik senggugut, sy kena standby pad lebih dari 1 dalam handbag utk ke opis..huhu

Pukul 1030 pagi dah penuh! tukar kali pertama. Ni lepas lunch kena buat kerja yang lama lagi dalam toilet.
Tersilap pulak arini pakai baju kurung putih ke opis..tu yang kena hati-hati, duduk pun angkat baju ni ha..Opis ni ramai sangat bujangansss trang tang tang...hihihi

Alhamdulillah so far 3bulan ni, cik p dah tak segan silu nak keluar. Syukur sangat2 Ya Allah!!
Walaupun tarikhnya tak berapa nak cun lagi, tapi segala kekotoran dalaman ni keluar, saya tak kisah nk tukar pad 5kali pon.

Pasal nak buat ujian HSG tu, saya dah diskas dengan Budi.
In shaa Allah next cycle saya nak amek clomid bt kali ke-2 dulu. Kalau tak berjaya dengan clomid kali ke-2 tu, then kami nak diskas dengan Dr.Mashita, saya nak bt Ujian HSG.

Semoga urusan kami dipermudahkan dan semoga 2013 memberi sinar harapan buat kita semua yang masih berusaha...

Chaiyokkkk..

Wallahualam..

3 comments:

  1. Yer in shaa Allah...Gud luck yana!!

    ReplyDelete
  2. kalau period datang, insyaallah ada rezeki tu. lambat atau cepat je kan :)

    ReplyDelete